ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ
Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Βιογραφικό

Νίκος Ζαχαράτος

Είκοσι οκτώ χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπληρώνει φέτος ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού & Προϋπολογισμού Νίκος Ζαχαράτος.

Σ’ ένα μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Παιδείας του πρώην Δήμου Βούλας το 1995-1998, δοκιμάστηκε στα δύσκολα με την ευθύνη της συνένωσης των τριών δήμων το 2011-2014 από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, και συνεχίζει και σήμερα ενεργά στη Διοίκηση του ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ, ο Νίκος Ζαχαράτος άφησε πίσω του σημαντικό έργο σε κάθε πόστο που του ανατέθηκε:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Στον Νίκο Ζαχαράτο πιστώνεται η σημαντικότατη μείωση των χρεών του ενιαίου Δήμου >> από 18 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις στην έναρξη της θητείας του σε μηδενικές ληξιπρόθεσμες οφειλές και 8 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου στη λήξη της θητείας του.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Ως Υπεύθυνος Παιδικών Σταθμών στην τετραετία 2011-2014 διπλασίασε τον αριθμό των παιδιών που γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Αυτοματοποίησε την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του Δήμου γράφοντας ο ίδιος εξειδικευμένο λογισμικό που μειώνει στο ελάχιστο τον χρόνο κατάρτισης του Ετήσιου Προϋπολογισμού και των Αναμορφώσεών του – και επιτρέπει την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Ο Νίκος Ζαχαράτος μεγάλωσε και ζει στη Βούλα. Έχει ένα 20χρονο γιο, τον Γιώργο.

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ίδρυσε και διευθύνει τον Όμιλο Εταιρειών RAPID (τρεις εταιρείες πληροφορικής & χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και τη Ρουμανία). Συνιδρυτής στην αλυσίδα καταστημάτων “ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ”.
  • ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Χορηγός (από το 2017) του Σωματείου Αθλητών με Αναπηρίες “ΟΙ ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ” και της Αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο ΠΕΝΥΣ ΣΚΑΡΟΥ.
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Εθελοντής του ΠΑΑΠΑ Βούλας (πρ. ΠΙΚΠΑ), μέλος της Ομάδας Ελεύθερων Εθελοντών του αείμνηστου Γιάννη Νικολαΐδη από το 2006.
  • ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Για περισσότερα από 15 έτη κατείχε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε σημαντικές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.
  • ΣΠΟΥΔΕΣ. Αριστούχος της ΑΣΟΕΕ (στη Διεθνή Οικονομική) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με έπαινο (στη Διεθνή Χρηματοδοτική) από το Πανεπιστήμιο του Southampton.
  • ΓΛΩΣΣΕΣ. Ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ρουμάνικα.
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Ασχολείται ακόμη και σήμερα ενεργά με το windsurfing και το tennis, ενώ υπήρξε για πάνω από μια δεκαετία αθλητής ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας.